miercuri, 2 ianuarie 2013

Dor de arta...

Imi este atat de dor sa realizez cate ceva. Si ca sa imi fie si mai greu, m-am uitat pe cateva bloguri dragi, unde am vazut atatea lucrari minunate. Zic ca imi e greu cand vad lucrarile altora, pentru ca intotdeauna cand vad ceva nou care ma fascineaza, deja imi propun sa fac si eu. Dar acum ma abtin, de fapt nici nu am cum sa realizez ceva din hartie, pentru a ma pastra pt viitor, cand sper sa fiu suficient de sanatoasa sa fac lucrul care imi e cel mai drag: arta din hartie!
Sper ca ati avut Sarbatori frumoase, cu sanatate si alaturi de persoane dragi. Va urez un an plin de realizari artistice, un an cu sanatate, departe de griji si suparari!

14 comentarii:

  1. :( Imi pare rau ca sanatatea te opreste din a impaturi hartia. Iti urez insanatosire grabnica si un an plin de impliniri! Ti-ai rupt mana or smth? Am mai vazut pe un blog strain ca era cineva suparat ca si-a luxat mana si trebuie sa ia o pauza de impaturit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Un an bun si tie si plin de realizari! Well...m-am operat la coloana de doar 2 saptamani si nu am voie sa fac niciun fel de efort. Problema pe care o aveam eu a fost accentuata si de pozitiile in care stateam pt a plia hartia, asa ca trebuie sa stau cumintica o perioada daca vreau sa ma recuperez

    RăspundețiȘtergere
  3. Asteptam, impreuna cu tine, sa te faci bine, sa fii sanatoasa si sa lucrezi orice-ti place! Sa ai un an mai bun, sa ai inspiratie si multe bucurii! La multi ani!
    Cu drag, Aurora (Origarden)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos!!! Un an bun si dvs si multe realizari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ooo :( imi pare rau. Iti urez insanatosire grabnica!
    Si se spune totusi ca origami e folosit si in terapie fizica, dar nici eu nu ma pot lauda cu pozitia in care stau ca sa impaturesc hartia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc, Diana! Mie tare mi-a daunat statul in sezut la impaturit hartia, cat si la quilling, unde stateam cu orele pe scaun. Cred ca origami face bine mai degraba la creier decat la trup. LIPSA de activitate origami mi-a facut rau la minte in ultimul timp ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragele mele,si coloana mea a "plecat" putin. Nu, nu de la varsta, cred ca mai degraba de la ....gravitatie( :P )Dar am luat unele masuri. Cand am de facut zeci de module origami sau rulouri quilling stau pe scaun sau fotoliu cu o perna asezata pe la jumatatea spatelui si un "scaunel" la picioare, incercand sa trag putin umerii spre spate. E mai relaxant, pot arunca o privire la calculator sau chiar la TV. (O eleva de-a mea face sute de triunghiuri G.V. citind foarte multe carti.)
      Aaaa: fiind in vacanta am resetat canalele TV si am devenit fan Travel, DigiLife, DigiWorld, Paprika,History, Intermezzo.
      Si inca ceva: recent am realizat ca NU EU (:D )am patentat impaturitul mai multor patrate odata (3-5), pentru marcajele de baza la module. Dar ...e tare util.
      Va imbratisez cu drag!

      Ștergere
    2. La mine nu a functionat nici metoda cu pernuta, nici cu picioarele intinse. Am avut o hernie de disc ce s-a agravat mult in ultimul an, timp in care am pliat si rulat mult. Alte activitati care sa imi dauneze nu am avut, caci ma stiam demult cu aceasta afectiune. Imi e greu sa recunosc, dar pasiunea mea m-a adus si ea in acest punct. Printr-o coincidenta, si eu urmaream in ultima vreme cam acealeasi canale, dar si aici cred ca am gresit. O data ce ma puneam cu modulele in fata televizorului, uitam sa ma mai ridic. Ce accentueaza hernia de disc? Statul in sezut, indiferent de pozitie si "accesorii"!. Spun toate astea, ca sa invete si altii din greselile mele (am tendinta asta cam des dupa operatie, nu as vrea sa sufere si altii). Tocmai pentru a nu fi nevoiti pe viitor sa renuntam la pasiunea noastra, ar fi bine "sa o lasam mai moale", adica pauze mai lungi sau mai dese, sa imbinam diferite activitati de miscare si odihna. Spor in continuare si...faceti lucrurile cu masura, e bine sa fim chibzuiti in viata (vaai!, m-a apucat si filosofia de cand nu am activitate fizica :D)

      Ștergere
    3. Andreea, inteleg ca ai o fetita taaare cuminte de "uitai" sa te mai ridici de la impaturitul hartiei. Eu impaturesc mai degraba alergand prin casa decat stand jos. Si pentru ca origami e o arta japoneza, eu am mai imprumutat de la ei si pozitia de lucru: stau pe covor si canapeaua o folosesc pe post de masa - asta cand nu stau in pat cu laptopul in brate :D
      Aurora, eu inteleg ca se poate impaturi privind la calculator sau la TV sau chiar mergand pe strada, dar citind? Asta chiar ma depaseste. Cate maini are eleva ta :P, ca sa tina cartea cu una, cu una sa dea paginile si cu 2 sa impatureasca?

      Ștergere
    4. Eu insami am citit seria romanelor de razboi a lui Sven Hassel tricotand. Sprijineam cartea pe o perna iar paginile le prindeam cu 2 carlige de rufe. Cred ca si fosta mea eleva procedeaza la fel, acum fiind la liceu. Altfel nu-mi explic ce multe piese (mai ales lebede)a realizat dar e si olimpica la literatura.

      Ștergere
  8. Chiar sunt o fericita mamica "detinatoare" (:p) de fetita cuminte! O mai neglijam uneori cand impatuream hartia, iar ea ma lasa in pace. Insa e marisoara de acum si intelege. La varsta baietelului tau cred si eu ca fugi prin casa ;). Eu am descoperit origami abia cand fetita mea avea 2 ani si am inceput sa impaturesc mai des abia pe la vreo 3 ani ai ei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna! Cum te mai simti? Sper ca din ce in ce mai bine.
    Toate gandurile bune si urari de grabnica insanatosire!
    Te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
  10. Bine, multumesc! Si eu sper ca din ce in ce mai bine, caci nu prea sunt modificari, dar e prea devereme sa ma pot pronunta asupra recuperarii. Dar... ieri am impaturit (ce e drept, cu mainile in aer :D) cateva module de Morning Glory. Semn bun nu? :D Macar pentru moral...

    RăspundețiȘtergere